Kucharz przygotowuje obłędnie dobre dania swoim przyjaciołom, jeśli ma do tego odpowiednie składniki. Z zakażonych warzyw nie wychodzi nic dobrego, natomiast odkażone smakują wyśmienicie, tyle że mają swoje skutki uboczne:)... O czym szybko przekonają się niebiescy mieszkańcy, zwłaszcza ci którzy zjedli dużo megawarzyw. Uwięzienie smerfowarzyw wcale nie blokuje zarazy, nadal kolejne osoby zamieniają się niepostrzeżenie w pory, ziemniaki, itd.. Dobrze, że Papa Smerf wraca do wioski i bada sprawę dokładnie. Co prawda, sam ulega pewnym zmianom, ale jest mu z tym bardzo do twarzy:) Naturalne metody uprawy warzyw są jednak najlepsze, liście smerfojagód także.
Sałatka ze Smerfów
Luc Pathoens, Thierry Culliford
ilustracje: Ludo Borecki
wydawnictwo Egmont, Warszawa 2015
liczba stron: 48
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz